Parijs

Parijs is de hoofdstad en grootste stad van Frankrijk. Het is gelegen aan de rivier de Seine, in het noorden van Frankrijk, in het hart van de Île-de-France regio beter bekent als de Parijs regio. De stad Parijs heeft verschillende koos namen gekregen van reizigers waaronder; stad der dromen, de stad van het licht en pure romantiek.

De straten van Parijs leven dag en nacht met een geschatte bevolking van 2,2 miljoen mensen en jaarlijks meer dan 30 miljoen toeristen die een kijkje nemen in de stad. De meest populaire bezienswaardigheden zijn de grote parken in het centrum van de stad zoals; Le Bois de Boulogne en Le Bois de Vincennes, de winkel centrums en vele cafés en restaurants waar genoten kan worden van de lokale Franse keuken. Als u van echt gezellig stads leven houdt, is het gebied rondom de Eiffeltoren geschikt voor u, straat artiesten, kunstenaars en een prachtig uitzicht stimuleren uw emoties voor een geslaagde middag.

De Franse hoofdstad Parijs is de mode hoofdstad van Europa. Dit is de plek voor jonge kunstenaars en modeontwerpers om ontdekt te worden, vele zijn hier groot geworden en nog veel meer zullen volgen. Moderne en klassieke kunst zijn gelijk in de meeste eervolle musea de kunstwereld, zoals het Louvre, Centre Georges Pompidou, en het Musee de l’Orangerie.

Reizigers naar Parijs moet een geldig paspoort en visum. Europeanen kunnen maximaal 90 dagen bezoeken zonder een visum. Parijs elke dag van het jaar een goede reis bestemming, de stad biedt naast reguliere toeristische attracties vele concerten, theater shows en balletten het gehele jaar door. Het hoog seizoen is tijdens de zomermaanden van mei tot en met augustus.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Directories

Language