Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad en grootste stad van Nederland gelegen in de provincie Noord-Holland in het westen van het land. De stad had volgens de laatste telling een bevolking van 800 duizend mensen. Amsterdam is het 6de grootste stedelijke gebied in Europa, met een bevolking van ongeveer 6,7 miljoen mensen.

De naam Amsterdam is afgeleid van Amstel dam, een indicatie van de oorsprong van de stad; een dam in de rivier de Amstel, exact waar de Dam zich vandaag bevindt. Amsterdam gevestigd als een klein vissersdorp in de late 12e eeuw, werd een van de belangrijkste havens ter wereld tijdens de Nederlandse Gouden Jaren, als gevolg van de innovatieve ontwikkelingen in de handel. In die jaren was de stad het belangrijkste centrum voor de financiën en diamanten. In de 19e en de 20e eeuw is de stad uitgebreid en werden vele nieuwe buurten en provincies gevormd.

De stad is de financiële en culturele hoofdstad van Nederland. Veel van de grote universiteiten, Nederlandse instellingen en toonaangevende bedrijven in de wereld hebben hun hoofdkwartier gevestigd in Amsterdam. Amsterdams belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder de historische grachten, het Van Gogh Museum, Anne Frank Huis, het Rijksmuseum, de wereldberoemde rosse buurt De Wallen en de vele coffeeshops cannabis, worden door ruim 4,2 miljoen toeristen per jaar bezocht.

Reizigers die aankomen op Amsterdam Schiphol Airport dienen in bezit te zijn van een geldig paspoort en visum. Europeanen mogen Amsterdam voor maximaal 90 dagen zonder visum bezoeken. Amsterdam is een relatief kleine stad dus de beste manier om rond te reizen in de stad is per tram, fiets of gewoon wandelen. De beste tijd van het jaar voor een bezoek aan Amsterdam is tijdens de zomermaanden van juni en augustus.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Directories

Language