Amsterdam, Schiphol Airport

Schiphol Airport is de internationale luchthaven van de Nederland welke op slechts 15 kilometer van de stad Amsterdam ligt, Schiphol wordt beschouwd als een van de drukste en belangrijkste luchthavens in Europa. De luchthaven is eigendom van Schiphol Group (NV Luchthaven Schiphol), met als belangrijkste aandeelhouders de Nederlandse overheid en de gemeente Amsterdam en Rotterdam.

Bijna alle internationale luchtvaartmaatschappijen vliegen via Schiphol, zowel de kleine Europa City Hoppers zoals Easyjet en Transavia, als de grote internationale zoals Noord-West, KLM (Koninklijke Nederlandse Airlines) en China Airlines. Met bijna 50 miljoen reizigers op jaarbasis heeft Schiphol Amsterdam zich geplaatst als een van de grootste luchthavens, zelfs 12e op wereldwijde schaal. In tegenstelling tot andere grote luchthavens is er geen gratis WIFI, internet is beschikbaar via betaalde service punten van de KPN.

Reizigers die passeren, aankomen of vertrekken van Schiphol en hebben de mogelijkheid om wat tijd door te brengen op de luchthaven hebben een breed scala aan mogelijkheden tot hun beschikking, bijvoorbeeld het Holland Casino welke is gelegen in de passagiers lounge, vreemde valuta wisselen en pinautomaten, zakelijke Centers & lounges zijn verspreid over de luchthaven, verschillende internationale restaurants voor heerlijk dineren, een zeer aanbevolen restaurant is het Panorama terras, voor een fantastisch uitzicht op de vliegtuigen, poorten en platforms. Voor dit fascinerende schouwspel, volg de route vanaf aankomsthal 1, 2 en 3 en natuurlijk belasting vrij winkelen in de winkels na de paspoortcontrole, onlangs heeft Schiphol het zelfs mogelijk gemaakt om uw huwelijk hebben op de luchthaven.

Als u reist met het gezin, en uw kinderen moeten een beetje stoom afblazen. Kunt u ze brengen naar Kid’s Forest om met andere kinderen te spelen in een droom en bos-achtige omgeving, met boom hutten, glijbanen, klim-en speeltoestellen. Deze service is gratis en te vinden op de Holland Boulevard - Tussen de pieren E en F (achter de paspoortcontrole). Dan kunt u zelf genieten van een “Back to Life” massage, kies tussen 10 (€ 16,50) of 20 (€ 27,50) minuten, terwijl uw kinderen plezier hebben!

Als u vanaf Amsterdam Schiphol dient te reizen naar uw eindbestemming kunt u gebruik maken van de openbare taxi’s, enkel is het goed te weten dat taxi’s worden beschouwd als een luxe in Nederland en de prijzen voor een korte rit naar Amsterdam gemakkelijk € 35 (ongeveer $ 50 US) kosten. De meest betaalbare manier om te reizen is per trein. Er zijn 8 stations op het vliegveld midden in de aankomsthal met intercity treinen naar Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en andere bestemmingen in Nederland en Europa. Er is een NS Highspeed Fyra trein welke elk uur vertrekt naar Rotterdam, deze wordt binnenkort uitgebreid met bestemmingen zoals Londen, Parijs en Berlijn.

Voor meer informatie over de luchthaven Schiphol kunt u contact opnemen met Holland Tourist Information geopend van 7 uur tot 10 uur. Mocht u een hotel nodig hebben zo dicht mogelijk bij de luchthaven, heeft u verschillende keuzemogelijkheden zo bijvoorbeeld het Sheraton Amsterdam Airport Hotel en het Mercure Schiphol Terminal, welke beide een goede beoordelingen hebben.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Directories

Language